Fotograaf / Vincent Westerweel (1967)

Het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Opgegroeid tussen de lenzen, camera’s en contactsheets van zijn vader Pim haalt Vincent zijn inspiratie uit de oudere generaties straat- en reisfotografen.

Vincent: “In mijn werk blijf ik het liefst zo dicht mogelijk bij het originele beeld, ondanks dat men tegenwoordig over eindeloze gigabytes aan ‘film’ beschikt, schiet ik nog steeds alsof ik bezig ben met mijn laatste rolletje film. Het dwingt me om continu bezig te zijn met datgene wat er zich allemaal vóór mijn lens afspeelt, dat observeren en dan vastleggen van een moment of gevoel is een geweldige ervaring, iedere keer weer”

Een van zijn reportages is 'My India'. Het is een beeldverhaal van een reis door Rajasthan. Bewust, maar totaal onvoorbereid en onbevooroordeeld reisde hij af naar India. Hij wilde intuïtief te werk gaan en de beelden op zich af laten komen.

Het resultaat is een reportage geworden waarin hij niet alleen de verschillende enorme uitdagingen, waar een land als India op dit moment voor staat, heeft vastgelegd maar ook de ongelofelijke positiviteit en energie van haar bevolking. Alle clichés worden èn bevestigd èn keihard onderuit gehaald.

Opdrachtwerk verrichtte hij o. a. voor Z-netwerk, Kaderock, Ticket voor Tibet en Theatergroep Zest.

Ook exposeerde hij in 2017 en 2019 in het Festival Off tijdens het FotoFestival Naarden,  in 2017  in Bijlmer Park Theater met ‘Walk with me’ en met 'Lost House' in Vintage Photogallery Naarden.

Zie meer foto's op Instagram